Վաշինգթոնի համալսարանի առողջապահական կենտրոնի դիետոլոգները բացահայտել են, թե որոնք են մարմնի ճարպային բջիջները ճեղքող լավագույն սննդային բաղադրիչները։ Ըստ նրանց` ճարպային բջիջները լավագույնս քայքայվում են կոֆեինի ազդեցությամբ։ Բայց, ինչպես մասնագետներն են հավաստում, այս հարցում ավելի նպաստավոր է ոչ թե սուրճի, այլ կանաչ թեյի մեջ պարունակվող կոֆեինը։ Կանաչ թեյի տերևների մեջ նաև մեծ քանակությամբ կատեխին կա, ինչը խթանում է նյութափոխանակությունն ու ճարպային կուտակումները վեր է ածում անհրաժեշտ էներգիայի։ Ճարպային բջիջների քայքայման համար նպաստավոր են նաև ցիտրուսները։ Դրանք պարունակում են ֆլավոնոիդներ, որոնք ճեղքում են ճարպերը։ Ճարպերի ճեղքման համար անհրաժեշտ է նաև սպիտակուց։ Սպիտակուցային սննդի մեջ պարունակվող կարնիցին սննդանյութը ներթափանցում է ճարպային բջիջների մեջ և արագացնում դրանց ճեղքումը։ |