Բրոկոլիի կանոնավոր օգտագործումը դանդաղեցնում է մաշկի ծերացումն, այսպիսի եզրահանգման են եկել իսպանացի մասնագետները։ Այս բանջարեղենը հարուստ է վիտամիններով և հանքային աղերով, ինչպես նաև քրոմով, ինչը դանդաղեցնում է ծերացման պրոցեսը և ուժեղացնում է ուղեղի ֆունկցիան: քիչ կալորիականություն է պարունակում` 100 գրամում ընդամենը 30 կկալ, այնպես որ այն չի հանգեցնում գիրացմանը: Պայքարում է նաև շաքարախտի և քաղցկեղի առաջացման դեմ, բացի այդ պարունակում է սուլֆորապան, ինչն օգնում է կանխել անոթային հիվանդությունների առաջացումը: |