Մեր նախորդ հրապարակումներում ներկայացրել էինք ծիրանի օգտակար հատկությունների մասին, նշել, որ այն նպաստում է սրտանոթային համակարգի բարելավմանը, աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների կանխարգելմանը, կարգավորում է նյութափոխանակությունը, լավացնում է տեսողությունը, հիշողությունը:
Պտղում պարունակվող երկաթը հեշտությամբ կլանում է թթվածինը, որը տարածվում է օրգանիզմում արյան միջոցով։
Մասնագետները պարզել են, որ մաղադանոսի և ծիրանի պատրաստուկը` հյութը, արդյունավետ պայքարում է ուռուցքային հիվանդությունների դեմ: Ծիրանը, առանց որևէ խառնուրդի, արդեն լավագույն միջոց է շագանակագեղձի բորբոքման և ադենոմայի դեպքում: