Արևածաղկի բոված հատիկներն ավելի շատ կալիում են պարունակում, քան բանանը և նույնքան D վիտամին, որքան ձուկը: Դրանք նաև պարունակում են կալցիում, մագնեզիում, ֆոլաթթու, յոդ, սելեն ու ցինկ: Հետևաբար, արևածաղկի սերմը բավականին լավ է ազդում նաև ատամների, մազերի, եղունգների ու ընդհանուր մաշկի վրա: Մասնագետների խոսքով՝ արևածաղկի սերմերը բարենպաստ ազդեցություն ունեն նյարդային համակարգի վրա, բարձրացնում են տրամադրությունը: Բացի B խմբի վիտամիններից, արևածաղկի սերմերը հարուստ են նաև A և Е վիտամիններով: Վերջինը հակաօքսիդանտ է, որը կարգավորում է սրտի աշխատանքը, ունի հակաքաղցկեղային հատկություն, պաշտպանում է մաշկն ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից: |