ՄԱՄՈՒԼ.ամ
Hay / Հայ | Рус | Eng | Tür
USD 402.56, EUR 440.64, RUB 4.58, GBP 505.01
+19 °C, +13 °C ... +24 °C Վաղը`+27 °C
Ի՞նչ խորտիկ են խորհուրդ տալիս բժիշկներն ալկոհոլ ընդունելիս
23:10, 24.11.2019 | mamul.am
16097 | 0

Թթու դրած բանջարեղենը չի ծանրաբեռնում մարսողական համակարգը, հետևաբար, բժիշկներն այն օղու հետ առավել նախընտրելի խորտիկ են համարում: Սակայն մարինացված և թթու դրած բանջարեղենը տարբեր ազդեցություն ունեն օրգանիզմի վրա։

Օրինակ, գաստրոէնտերոլոգների կարծիքով, թթու դրած վարունգը և կաղամբը վտանգավոր չեն, և նույնիսկ օգտակար են: Կաղամբը պարունակում է մեթիոնին (վիտամին U), որն ի վիճակի է վերականգնել ստամոքի լորձաթաղանթը և կանխում է խոցերի առաջացումը:
Սակայն մարինացված բանջարեղենը` ալկոհոլի հետ համատեղ, վտանգավոր է առողջության համար: Մարինացված բանջարեղենը գրգռում է ստամոքսի պատերը: Եվ եթե չարաշահում եք թթու նախուտեստները, ապա դա կարող է հանգեցնել գաստրիտի և ստամոքսի խոցի առաջացմանը:

Կիսվի՛ր այս նյութով՝
դեպի վեր