Mamul.am
Ամբողջական տարբերակ
USD 478.87, EUR 528.43, RUB 7.75, GBP 626.79
-5 °C, -7 °C ... 0 °C Վաղը`+2 °C
Hay / Հայ | Рус | Eng | Tür
Կիվին կանխում է քաղցկեղի զարգացումը
22:20, 07.12.2019

Վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով հարուստ կիվին հայտնի է որպես քաղցկեղի, սրտանոթային հիվանդությունների զարգացումը կանխող միջոց: Կիվին կրկնակի ավելի հարուստ է իմունիտետն ամրացնող վիտամին С-ով, քան ցիտրուսային մրգերը։ Վիտամին Е-ն ուժեղ հակաօքսիդանտ է, որն արգելափակում է օրգանիզմի ազատ ռադիկալները։ B-ն կարևոր է ուղեղի և նյարդային համակարգի բնականոն գործունեության համար։ Այս միրգը խորհուրդ է տրվում նաև շաքարային դիաբետով տառապողներին, քանի որ կարգավորում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը: Կիվին կարգավորում է նաև արյան ճնշումը: Այն նվազեցնում է այնպիսի հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը, ինչպիսին են սրտամկանի կաթվածը, աթերոսկլերոզը և գլխուղեղի կաթվածը:

Խորհուրդ չի տրվում ուտել՝ ստամոքսի հետ կապված խնդիրներ ունեցողներին:

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին
| |
դեպի վեր