Հունիսի 19-ից 22-ը Հայաստանում առաջին անգամ տեղի կունենա Gastronomic Camp Armenia արտագնա միջոցառումը։ Որպես գաստրոտուրիզմի էպիկենտրոն ընտրվել է հենց Կոտայքի մարզը: Միջոցառումն անցկացվում է Կոտայքի մարզպետ Ռոմանոս Պետրոսյանի և մարզպետարանի գործուն աջակցությամբ: Այն անցկացվելու է Աղվերանում. միայն 2 օր՝ հունիսի 21-ին և 22-ին, Աղվերանի Best Resort Aghveran Hotel-ի բացօթյա Pop-up ռեստորանում շեֆ-խոհարարների միջազգային խումբը կմատուցի Կոտայքի մարզին նվիրված ընթրիքներ, որոնք կպատրաստվեն տարածաշրջանին հատուկ մթերքներից: Երեկոյի հյուրերը կնստեն մեկ մեծ սեղանի շուրջ և նախապես չեն իմանա մենյուն, բացառությամբ թեմայից՝ միս կամ ձուկ: Կազմակերպիչները նշում են, որ Gastro Camp-ն անցկացվելու է տարին երկու անգամ՝ յուրաքանչյուր անգամ Հայաստանի նոր տարածաշրջանում: Հայ խոհարարները կպատրաստեն՝ համագործակցելով տարբեր երկրներից հրավիրված խոհարարների հետ: Հունիսի 19-ին խոհարարների թիմը կմեկնի Կոտայքի մարզ՝ փնտրելու նոր համեր: Հունիսի 21-ին եւ 22-ին մասնագետների եւ բոլոր նրանց համար, ովքեր ցանկանում են հաղորդակցվել ոլորտի հետ եւ ձեռք բերել նոր գիտելիքներ, տեղի կունենա ճամբարի կրթական եւ ժամանցային մասը։ Հրավիրված փորձագետներն են Ponomarev Chef` s Academy-ի սեփականատեր Սերգեյ Պոնոմարյովը (Ուկրաինա), SOE ռեստորանի շեֆ-խոհարար եւ Bocuse d` Or Europe-ում Էստոնիայի ներկայացուցիչ Պավել Գուրյանովը, Աննա Ելովիկովան` Հյուսիսային Կովկասի ռեստորատորների եւ հյուրանոցատերերի նախագահ, Rational AG-ի բրենդ-շեֆ Ալեքսեյ Գլուշենկոն։ Ծրագրի գլխավոր գործընկերն է Հայաստանում մասնագիտացված խոհանոցային սարքավորումների առաջատար մատակարար The Horeca LLC-ն։ Պաշտոնական գործընկերն ու միջոցառման հարթակը Best Resort Aghveran հյուրանոցն է։ Գաստրոնոմիական արշավի գործընկերն է Nairian ընկերությունը։ |