МАМУЛ.ам
Hay / Հայ | Рус | Eng | Tür
USD 402.56, EUR 440.64, RUB 4.58, GBP 505.01
+14 °C, +10 °C ... +14 °C Завтра+20 °C
Ինչպիսի լցոնիչներ են լինում սենդվիչ պանելներիում և որն է դրանց տարբերությունը
14:44, 14.10.2020
2503 | 0

Սենդվիչ վահանակները պատրաստվում են արագ կառուցվող տներ կառուցելու համար օգտագործվող հատուկ նյութերից:

Սենդվիչ պանելների առավելության շարքում են` բարձր ջերմաստիճանի երկարատև պահպանումը, ձայնամեկուսիչ ունակությունը, հրակայունությունը և այլն: Վահանակների այս բնութագրերը կախված են լցոնիչների տեսակից և որակից: Սենդվիչ վահանակ ընտրելիս լցոնիչը շատ կարևոր է: Այն ազդում է վահանակի մի շարք բնութագրերի վրա` ինչպես աղմուկի պաշտպանության մակարդակը, այնպես էլ ջերմության խնայողության գործակիցը: Հավասարապես կարևոր է այն փաստը, որ լցոնիչը ազդում է սենդվիչ վահանակի գնի վրա:

Սենդվիչ վահանակների հիմնական լցոնիչները

Հանքային բուրդ

Սա ամենատարածված լցոնիչն է, որից պատրաստում են սենդվիչ պանելներ Սինթետիկ նյութով միացված, հանքային մանրաթելերից պատրաստված նյութը իրեն արդարացնում է կենցաղային կլիմայական պայմաններում:

Նյութն ունի բավականին ցածր ջերմահաղորդականության ինդեքս և դիմացկուն է քիմիական ազդեցությունների հանդեպ: Այնուամենայնիվ, հանքային բուրդի հիմնական առավելությունն անխոցելիությունն ու հրակայունությունն է, ինչն էլ այն դարձնում է անփոխարինելի տարբերակ, երբ, ըստ տեխնիկական պահանջների, պետք է օգտագործել հրակայուն սենդվիչ վահանակներ: Հետևաբար, արդյունաբերական շենքերի կառուցման ժամանակ հաճախ օգտագործվում են նման լցոնիչներով նյութեր, որոնց հատկությունները պետք է համաձայնեցվեն հրդեհային հսկողության ծառայությունների հետ: Հանքային բուրդի թերությունների շարքում են մեծ քաշը, ինչպես նաև բավականին բարձր արժեքը:


Ընդլայնված պոլիստիրոլ (փայլաթիթեղ)


Փայլաթիթեղը (կամ ընդլայնված պոլիստիրոլը) հայտնի է որպես սենդվիչ վահանակների լցոնիչ ավելի քան 50 տարի: Այս նյութը քիմիական արդյունաբերության արտադրանք է և ստեղծվում է փրփրացման, այնուհետև ջերմաստիճանի ազդեցության արդյունքում:

Փայլաթիթեղով լցոնված սենդվիչ վահանակները շատ տարածված են շինարարության ոլորտում, քանի որ նյութի բնութագրիչների շարքում են ցածր ջերմային հաղորդունակությունը, թեթև քաշը, զգալի ամրությունը և այլն:

Թերությունների շարքին են դասվում դյուրավառությունը` մեծ քանակությամբ ջերմության և թունավոր նյութերի ուղեկցող արտանետմամբ: Այս խնդիրը վերացնելու համար փրփուրին հաճախ ավելացնում են հակահրդեհային նյութ:


Պոլիուրեթանային փրփուր

Այս նյութի հիմքում ընկած է նույն պոլիստիրոլը: Այն արտադրվում է հատուկ տեխնոլոգիաների և քիմիական նյութերի օգտագործմամբ: Լրացուցիչ նյութերի օգտագործման և բաղադրամասերի հետ կապված անընդհատ փորձերը հնարավորություն տվեցին պոլիուրեթանային փրփուրը դարձնել իսկապես որակյալ և պաշտպանված արտաքին բազում գործոններից:

Այս նյութը չունի ջերմամեկուսացման ցուցիչների անալոգներ, բացի այդ, իր օգտակար հատկությունների թվում են՝ չփտելու հատկությունը, արդյունավետ ջրահեռացումը, երկար շահագործումը (ավելի քան 30 տարի), քիմիական նյութերի հանդեպ կայունությունը: Բնութագրերի այս համադրությունը պոլիուրեթանային փրփուրը դարձնում են լավագույն տարբերակ արդյունաբերական սառնարանների և խցիկների համար: .


Պոլիսոցիանուրատային փրփուր

Վերը թվարկված բոլոր նյութերի շարքում հենց պոլիսոցիանուրատային փրփուրն է «ամենաերիտասարդը»: Ոչ վաղ անցյալում հայտնված նյութը պոլիուրեթանային փրփուրի մի քիչ ձևափոխած տեսակն է: Այն ունի ցածր խտություն, ցածր ջերմային հաղորդունակություն, ունի առաձգականության բարձր ուժ, գոլորշու և խոնավության հանդեպ դիմադրության բարձր ցուցանիշներ: Բացի այդ, պոլիսոցիանուրատային փրփուրը տարբերվում է հրդեհային բարձր դիմադրությամբ (դյուրավառության խումբ G1, G2), այրման չի ենթարկվում և ինքնահրկիզվում է առանց բոցի աղբյուրի:

Ո՞ր լցոնիչով սենդվիչ պանելը նախընտրել

Ըստ վերը ներկայացված լցոնիչների համառոտ բնութագրերի, կարելի է եզրակացնել, որ նրանք բոլորն ունեն համապատասխանաբար և՛ իրենց առավելություններ, և՛ իրենց թերությունները: Սակայն հստակ պատասխան չկա այն հարցին, թե որ լցոնիչն է ավելի լավը: Ընտրությունը պետք է հիմնված լինի այն փաստի վրա, թե ինչ նպատակով է կառուցվելու տվյալ օբյեկտը, որի համար կօգտագործվեն սենդվիչ վահանակները:

Այսպիսով, օրինակ, խելամիտ չէ օգտագործել հանքային բուրդ լցոնիչով սենդվիչ վահանակներ՝ ջերմաստիճանի և խոնավության կտրուկ տատանումներով տարածքներում, քանի որ այս նյութը նման պայմաններում ապահովում է արդյունավետ ջերմային պաշտպանություն ոչ ավել, քան 1-2 տարի, այնուհետև կորցնում է ջերմամեկուսացման հատկությունները: Սակայն առավելությունն էլ այն է, որ հանքային բուրդ լցոնիչներն ունեն հրդեհային դիմադրության ամենաբարձր ցուցանիշները:

Միևնույն ժամանակ, պոլիսոցիանուրատային փրփուրը կապահովի օպտիմալ միկրոկլիմա սենյակում և կապահովի լրացուցիչ պաշտպանություն խոնավությունից:
Խորհուրդ չի տրվում կառուցել սննդի պահեստներ՝ պոլիստիրոլով լցված սենդվիչ վահանակներով, քանի որ կա հավանականություն, որ կրծող կենդանիները կարող են կրծոտել լցոնիչը:

Ընտրություն կատարելու համար ամենադյուրին ճանապարհն է կապվել մասնագետների հետ, որոնք, հաշվի առնելով օբյեկտի բոլոր հատկությունները, կօգնեն ձեզ ընտրել օպտիմալ նյութ, որը երկար ժամանակ կպահպանի իր հատկությունները որոշակի աշխատանքային պայմաններում:

Статья опубликована в проекте Пресс-секретарь.
Поделись с близкими
Կարո Հովակիմյան
14:59, 29.07.2021
2299 | 0
наверх