Հնդիկ բժիշկները պնդում են, որ բրինձը շաքարի, մեղրի կամ կաթի հետ առավել օգտակար է դառնում։ -Բրինձը լավացնում է մազերի, եղունգների, մաշկի որակը -Հանգստացնում է նյարդային համակարգը -Դանդաղեցնում է օրգանիզմի ծերացումը -Օրգանիզմը մաքրում է թունավոր նյութերից և խարաններից -Լավացնում է ուղեղի աշխատանքը -Նվազեցնում է օնկոլոգիական հիվանդությունների վտանգը -Համարվում է դիետիկ սննդատեսակ, բայց չի կարելի չարաշահել -Բրինձը խորհուրդ է տրվում նաև ծանր հիվանդություններից ապաքինվող հիվանդներին, աղեստամոքսային հիվանդությունների եւ ստամոքսի խանգարման դեպքում։ ___________________________________________________ Հակացուցված է շաքարային դիաբետի, գիրության, քրոնիկ փորկապության, աղիների ծակծկոցի դեպքում։ |