ՄԱՄՈՒԼ.ամ
Hay / Հայ | Рус | Eng | Tür
USD 402.56, EUR 440.64, RUB 4.58, GBP 505.01
+17 °C, +13 °C ... +22 °C Վաղը`+19 °C
Մի քանի կանոն՝ տոնական օրերին ընդառաջ. ԱՆ
12:54, 27.12.2023 | mamul.am
9601 | 0

ՀՀ ԱՆ-ը ներկայացնում է մի քանի կանոն՝ տոնական օրերին ընդառաջ

Սնունդ պատրաստելուց առաջ և ընթացքում հաճախակի լվանալ ձեռքերը:

Մաքուր պահել մակերեսները և խոհանոցային պարագաները, որոնք օգտագործվում են սնունդ պատրաստելու ժամանակ:

Հում միսը, թռչնամիսը և ծովամթերքը պետք է պահվեն այլ սննդամթերքից առանձին` փակ տարաներում, սառնարանային պայմաններում:

Սնունդը պետք է ենթարկել մանրազնին ջերմային մշակման. վնասակար մանրէները ոչնչանում են 70˚С-ից սկսած:

Չի խրախուսվում կերակուրը տաքացնել մեկ անգամից ավելի:

Սառեցված մթերքը պետք է հալեցնել սառնարանային պայմաններում:

Մրգերն ու բանջարեղենն օգտագործելուց առաջ մանրազնին լվանալ` խմելու, մաքուր, հոսող ջրով:

Հարկ է խուսափել տնային պայմաններում պատրաստված պահածոներ օգտագործելուց, իսկ օգտագործելու դեպքում` եռացնել 15-20 րոպե:

Աղբյուրը` ՀՀ ԱՆ
Կիսվի՛ր այս նյութով՝
դեպի վեր