Վարունգը լի է վիտամիններով` B1, B3, B5, C: Այն պարունակում է երկաթ, կալիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր: Վարունգի մեջ պարունակվող հեղուկը ավելի դանդաղ է ներծծվում և ավելի շուտ է հեռացվում օրգանիզմից, քան սովորական ջուրը: Նման հատկության և պարունակվող հեղուկի առատության շնորհիվ օրգանիզմն ազատվում է ավելորդ նյութերից, նաև նվազում է խոլեստերինի բաղադրությունը, ակտիվանում է սրտամկանի և երիկամների աշխատանքը։ Վարունգը նաև օգտակար է երեխաներին: Դրա մեջ պարունակվող յոդը հեշտությամբ է յուրացվում օրգանիզմում կանոնավոր ուտելու դեպքում նվազում է վահանագեղձի հիվանդությունների առաջացման վտանգը։ Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս վարունգն ընդգրկել նիհարեցնող` ցածր կալորիականությամբ սննդակարգերում, կամ շաբաթական մեկ օր ուտել միայն վարունգ։ Նրանք, ովքեր երիկամներում քարեր ունեն, բժիշկները խորհուրդ են տալիս հաճախ օգտագործեք վարունգ: |