ՄԱՄՈՒԼ.ամ
Hay / Հայ | Рус | Eng | Tür
USD 402.56, EUR 440.64, RUB 4.58, GBP 505.01
+12 °C, +12 °C ... +29 °C Վաղը`+28 °C
Ինչո՞վ է վնասակար հալած պանիրը
03:05, 13.01.2020 | mamul.am
27816 | 0

Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան «Вечерняя Москва» պարբերականի հետ զրույցում ներկայացրել է հալած պանրի վնասակարության մասին։

Փորձագետը նշել է, որ հալած պանիրն իրենից ներկայացնում է սովորական պանիր, որը մշակվել է պանիրը հալեցնող նյութերի՝ ֆոսֆատների միջոցով: Ըստ նրա՝ հալած պանրի շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել նրան, որ դրանում պարունակվող ֆոսֆատները մարդու օրգանիզմում փոխգործակցության միջոցով հեռացնեն կալցիումը:

Հալած պանիրը նաև վտանգավոր է նրանով, որ այն ունի բարձր կալորիանություն: Ճարպակալմամբ կամ աթերոսկլերոզով տառապող մարդկանց պետք չէ շատ օգտագործել հալած պանիր, քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակաի խոլեստերին: Բացի այդ, անհրաժեշտ է սահմանափակել հալած պանրի օգտագործումը նրանց, ովքեր ունեն նյութափոխանակության խնդիրներ:

Սոլոմատինան նաև հիշեցրել է, որ հալած պանրում աղի մեծ քանակության պատճառով, այն հակացուցված է հիպերտոնիկ հիվանդության դեպքում:

Կիսվի՛ր այս նյութով՝
դեպի վեր