Չկան այնպիսի սննդատեսակներ, որոնք կարող են կանխել ծերացման գործընթացը, բայց կան մթերքներ, որ դանդաղեցնում են օրգանիզմում անցանկալի գործընթացները: Ջուր Հարկավոր է խմել օրական 2-2.5 լիտր ջուր, խոսքը բացառապես ջրի մասին է, ոչ թե տարբեր հեղուկների: Գազար և բազուկ Այս սննդատեսակները անհրաժեշտ է որքան հնարավոր է հաճախ օգտագործել ինչպես ապուրներ, այնպես էլ աղցաններ պատրաստելիս: Վարսակաշիլա Շիլա պատրաստելու փոխարեն, հարկավոր է վարսակի հատիկները լցնել եռացրած ջրի մեջ: Կարելի է ավելացնել նաև գազար կամ խնձոր: Կանաչ թեյ Ոչ մի ըմպելիք արդյունավետ չի ազդում դեմքի և մարմնի մաշկի վրա` որքան կանաչ թեյը: Այն կարելի է խմել ինչպես սառը, այնպես էլ տաք վիճակում: Խնձոր Խնձորն օրգանիզմը մաքրում է վնասակար նյութերից` դրականորեն ազդելով մաշկի գույնի վրա: Սակայն հարկ է հաշվի առնել, որ եթե տվյալ օրը հայտարարել եք բեռնաթափման օր կամ միայն խնձոր եք ճաշակել, չի նշանակում, որ հաջորդ օրը չիպս կամ նրբերշիկ պետք է ուտել: |