Ըստ Med-Practic –ի, հնդկական խոհանոցում օգտագործվող կուրկումին համեմունքը որոնք հիլ են պարունակում, , կարող են կանխել շաքարախտի զարգացումը, կանխարգելում է շագանակագեղձի քաղցկեղի զարգացումը, իսկ կուրկումինի ակտիվ բաղադրամասի օգտագործումը այլ կենսաբանական ակտիվ նյութերի հետ ի վիճակի է հիվանդության ուշ մակարդակներում կանգնեցնել քաղցկեղային ուռուցքների զարգացումը: Մասնագետները համոզվել են, որ ինն ամսվա ընթացքում հիլի ամենօրյա ընդունումը կանխել է շաքարախտի զարգացումը ծայրահեղ վիճակում գտնվող հիվանդների մոտ: Այս փորձը դրվել է շաքարախտով ծայրահեղ հիվանդ 240 մարդու վրա: Որոշակի ժամանակահատվածի ավարտին կուկումին ստացած 119 հիվանդի մոտ հիվանդության զարգացում չի գրանցվել:Երկար ժամանակ մասնագետները խոսում էին, որ հիլը վերացնում է բորբոքումները և պայքարում է թթվեցման, սթրեսի դեմ, որոնք էլ ընկած են շաքարախտի ձեռքբերման հիմքում: Հիլը բարելավում է բետա-բջիջների աշխատանքը, որոնք էլ արտադրում են ինսուլին; Հետազոտողները վաղուց ուշադրություն էին դարձրել այն հանգամանքին, որ Հնդկաստանում շագանակագեղձի քաղցկեղի դեպքերի թիվն անհամեմատ ավելի ցածր է` ի տարբերություն ԱՄՆ-ի: Գիտնականները կարծում են, որ դա կապված է Հնդկաստանի բնակիչների համային նախընտրությունների հետ, քանզի նրանք սննդի մեջ մեծ քանակությամբ կենսաբանական հարուստ նյութեր են օգտագործում: |