Ամանեղեն լվանալու սպունգը զուգարանից ավելի կեղտոտ է, հաղորդում է direct-press.ru-ն: Ամանեղեն լվանալու սպունգը 200 հազար անգամ ավելի կեղտոտ է, քան զուգարանի կոնքը: Դրանում պարունակվող միկրոբները կարող են հանգեցնել կաթվածի: Բժիշկները առաջարկում են մաքրող գործվածքները, սպունգներն ու սրբիչները ախտահանել 60-ից բարձր ջերմաստիճանում՝ խորհուրդ տալով այդ գործողությունը կատարել միկրոալիքային վառարանում: Խոհանոցային սպունգների վրա կարող են բնակվել և բազմանալ բակտերիաներ, որոնք առաջացնում են Guillain Barre-ի համախտանիշ, ինչը պերիֆերիկ նյարդային համակարգի հիվանդություն է: Այն սուր ծայրամասային կաթվածների ամենատարածված պատճառն է: Հարվածում է ինչպես մեծերին, այնպես էլ երեխաներին, սակայն ավելի շատ` տղամարդկանց: Հիվանդները հիմնականում արագ բուժվում են: |