Արհեստական ձուն Չինաստանում սկսել են արտադրել տարիներ առաջ: Արտաքինից այն ոչնչով չի տարբերվում բնականից, իսկ ներքուստ տարբերակել կարող է միայն ուշադիր աչքը: Արհեստական հավկիթները նույնպես ունեն կճեպ, սպիտակուց ու դեղնուց, միայն թե այդ բոլորը քիմիական ծագման նյութերի միացութուններ են: Արհեստական հակիթ Արհեստական հակիթ Կճեպը պատրաստում են գիպսից, կալցիումից ու պարաֆինից, սպիտակուցն ու դեղնուցը՝ ժելատինի ու կալցիումի ալգինատի խառնուրդից՝ գունանյութերի հավելումով: Արհեստական հակիթ Երկարատև օգտագործումից հետո այն ազդում է նյարդային համակարգի վրա, երեխաները դառնում են գերակտիվ, իսկ նրանց մտավոր զարգացվածությունն արգելակվում է: Արհեստական հակիթ Արհեստական հավկիթները չինական շուկայում շատ էժան են՝ իսկական հավկիթների արժեքի 25%-ը: Արտաքինից այն գրեթե չի տարբերվում, տարբերակել հնարավոր է միայն եփելուց ու մի քանի ժամ թողնելուց հետո: Այն դեպքում, երբ բնական հավկիթի դեղնուցը դառնում է կանաչակապտավուն, արհեստականինը մնում է դեղին, ավելին, սպիտակուցն էլ է դառնում դեղնավուն ու ճաքճքում է: Արհեստական հակիթ Չնայած Չինաստանում արհեստական ձվերի արտադրության արգելքին՝ դրանք լայնորեն արտադրվում են ու անգամ՝ արտահանվում հարևան երկրներ, այդ թվում՝ Ռուսաստան: |