ՄԱՄՈՒԼ.ամ
Hay / Հայ | Рус | Eng | Tür
USD 402.56, EUR 440.64, RUB 4.58, GBP 505.01
+20 °C, +17 °C ... +27 °C Վաղը`+21 °C
Ո՞ր համեմունքներն են պայքարում ստամոքսի քաղցկեղի դեմ
02:05, 07.01.2020 | mamul.am
11505 | 0

Սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան անվանել է այն համեմունքները, որոնք կարող են պայքարել ստամոքսի քաղցկեղի և աղեստամոքսային տրակտի այլ հիվանդությունների դեմ, գրում է «Вечерняя Москва» պարբերականը։

Ըստ սննդաբանի, որոշ համեմունքներ ոչ միայն կարող են դրականորեն ազդել օրգանիզմի ընդհանուր վիճակի վրա, այլև՝ դառնալ ստամոքսի քաղցկեղի և այլ հիվանդությունների դեմ պայքարի լավագույն միջոց։ «Դրանք կարող են թեթևացնել հիվանդի վիճակը և արագացնել վերականգնումը»,- նշում է սննդաբանը:
Այս համեմունքների մեջ սննդաբանը ներառել է կոճապղպեղը, որը «վաղուց օգտագործվում է ժողովրդական բժշկության մեջ»: Կոճապղպեղը «հակաօքսիդանտների հիանալի աղբյուր է», որի բույրը լավացնում է ախորժակը: Բացի այդ, եթե սև թեյ խմեք, ապա այն կարող է հանգստացնել ստամոքսը: Քրքումը, բացի համային հրաշալի որակներից, օժտված է գտակար բազմաթիվ «հակաօքսիդիչ և հակաբորբոքային հատկություններով» և կարող է պաշտպանել քաղցկեղից:

Կիսվի՛ր այս նյութով՝
դեպի վեր