ՄԱՄՈՒԼ.ամ
Hay / Հայ | Рус | Eng | Tür
USD 402.56, EUR 440.64, RUB 4.58, GBP 505.01
+9 °C, +9 °C ... +19 °C Վաղը`+18 °C
Մասնագիտական կողմնորոշում
15:00, 15.02.2018
4584 | 0

Մեր դպրոցի տնտեսագիտական ենթահոսքի 10-րդ դասարանի աշակերտներն այցելեցին Գյումրու գարեջրի գործարան: Գարեջրի գործարանում աշակերտներին դիմավորեց առքման բաժնի պետ Սեպուհ Ջանոյանը, որը ներկայացրեց գարեջրի ստեղծման պատմությունն ու «Գյումրի» գարեջրի մրցունակությունը այսօրվա միջազգային շուկայում: Աշակերտներն իրենց «Ձեռնարկատիրական կրթության» դասաժամերին ստացած գիտելիքներն օգտագործեցին՝ մասնագետներին ուղղելով տարբեր հարցեր: Մասնագետների հետ ծավալվեց զրույց առաջարկի և պահանջարկի գնային առաձգականության շուրջ: Այնուհետև աշակերտներն եղան ածիկի եփման արտադրամասում, որտեղ արտադրամասի պետ Ավետիք Գրիգորյանը բացատրեց գարեջրի եփման պրոցեսը: Եղան մառանում, որտեղ գարեջուրը պահվում է -2-ից -4 ջերմաստիճանում 35-40 օր: Այդտեղից գարեջուրը տեղափոխվում էր մյուս արտադրամաս և շշալցվում: Շատ հետաքրքիր էր փոքր կապսուլաների վերածումը պլաստիկ շշերի:

Աշակերտները շատ ոգևորված և ոգեշնչված էին՝ տեսնելով բիզնեսի ակնառու պատկերը: Իսկապես օգտակար էր նման հանդիպումը մասնագիտության ընտրության համար: Աշակերտները տպավորված էին և դաստիարակչական աշխատանքների կազմակերպիչ Լ. Ասատրյանի և «Ձեռնարկատիրական կրթություն» դասավանդող ուսուցչուհի Գ. Սիմոնյանի հետ մտածում էին հաջորդ այցելության վայրի մասին:

Նյութը հրապարակվել է Մամուլի խոսնակի շրջանակներում:
Կիսվի՛ր այս նյութով՝
Գյումրու N45 միջնակարգ դպրոց
16:00, 03.12.2019
4613 | 0
15:51, 29.11.2018
5168 | 0
13:43, 19.10.2018
7016 | 0
14:16, 20.09.2018
10106 | 0
19:35, 01.09.2018
6037 | 0
14:00, 26.05.2018
7350 | 0
15:40, 19.05.2018
6048 | 0
13:40, 09.05.2018
5444 | 0
15:02, 27.04.2018
5349 | 0
14:37, 05.04.2018
4671 | 0
դեպի վեր