Անհրաժեշտ է՝ -1 լիտր կաթ -1 տուփ ժելատին -1 բաժակ շաքարավազ - սննդային ներկեր - վանիլին -լիիիքը համբերություն Ժելատինը թրջել քիչ ջրով կամ կաթով, 30 րոպե հետո տաքացնել, բայց չեռացնել, խառնել կաթին, ավելացնել շաքարավազն ու վանիլինը։ Ըստ ունեցած գույների քանակի զանգվածը լցնել տարբեր տարաների մեջ, ավելացնել գույնը։ Շերտ առ շերտ լցնում ենք ցանկացած խորնիկ տարայի մեջ դնում սառնարան՝ մինչև սառչի, որից հետո ավելացնում ենք մյուս գույնը և այդպես շարունակ... Պատրաստի տորթիկով տարան 10-15 վայրկյան մտցնում ենք տաք ջրի մեջ՝ այնպես, որ տորթի վրա ջուր չլցվի և շրջում ենք սովորական ափսեի կամ սկուտեղի վրա: մի քիչ ժամանակատար էր, բայց արժե այն փորձել։ |