ՄԱՄՈՒԼ.ամ
Hay / Հայ | Рус | Eng | Tür
USD 402.56, EUR 440.64, RUB 4.58, GBP 505.01
+11 °C, +10 °C ... +21 °C Վաղը`+24 °C
Գիտնականները սահմանել են մրգերը լվանալու լավագույն միջոցը
22:10, 26.10.2017 | mamul.am
46317 | 0
Ամերիկացի գիտնականները խնձորների օրինակով սահմանել են մրգերը լվանալու լավագույն միջոցը: Հետազոտությունը հրապարակվել է Journal of Agricultural and Food Chemistry ամսագրում:
Գիտնականները ցույց են տվել, որ տիաբենդազոլն ու ֆոսմետը առավել լավ մաքրվում են սննդի սոդայի միջոցով: Խնձորը 12 րոպե լվանալուց հետո մակերեսից հեռացվում է առաջին նյութի 80%-ը, իսկ 15 րոպե լվանալուց հետո՝ երկրորդ նյութի 96%-ը:
Ժամանակային տարբերությունը պայմանավորված է խնձորի կեղևի մեջ քիմիկատների ներթափանցման խորությամբ:
Հոսող ջրով կամ Clorox լուծույթով լվանալն առավել քիչ է օգնում ազատվել քիմիկատներից:
Կիսվի՛ր այս նյութով՝
դեպի վեր