«Նախկինում համարվում էր, որ միայն սովորական շաքարավազն է վնասում առողջությանը», - գրում է Raut-ը: Իսկ այժմ նոր հետազոտությունը ցույց է տվել, որ դա վերաբերում է բոլոր տեսակի քաղցրավենիքներին, ներառյալ՝ ֆրուկտոզային: Մարդիկ, ովքեր օրական ստանում են նորմայի 25 տոկոսից ավելի քաղցրի չափաբաժին, 2 անգամ քիչ են ունենում լավ խոլեստերինի ցածր մակարդակ: Ըստ Սրտային հիվանդությունների ամերիկյան ասոցիացիայի՝ մարդը օրական քաղցրի չափաբաժին պետք է ստանա ոչ ավել, քան 5 տոկոս: Դրա համար նախ անհրաժեշտ է հրաժարվել ոչ ալկոհոլային խմիչքներից և հյութերից, ֆրուկտոզա պարունակող մթերքներից, համեմունքներից, եգիպտացորենի օշարակ պարունակող մթերքներից: http://blog.1in.am/blog/142116.html |